06 2 1981 800
hallo@scheidingprofessor.nl

06 2 1981 800

Scheiden aanvragen

Jij en je partner waren ooit smoorverliefd. Het leek oneindig te duren. Nu. De liefde en commitment zoals jullie die ooit zijn aangegaan voelt nu vervlogen en het is alsof je op een grote en kille vlakte staat. Het is alsof de warmte en vrolijkheid uit je leven gezogen is. Zo voelt het en je hebt besloten… Ik wil dit niet meer! Jullie gaan uit elkaar!

Uit elkaar gaan en scheiden voelt naar en negatief. Maar is dat wel zo. Wij, de scheidingsprofessor, vinden van niet. Wij zien het als een nieuw begin van een toekomst of een nieuwe gezinsvorm. Het is anders dan voorheen, maar anders hoeft niet verkeerd of negatief te zijn. Laat je door ons begeleiden en wij laten jou zien dat na regen altijd zonnestralen zullen komen.
Die zonnestralen gaan wij samen creëren. 

Scheiden is niet makkelijk en gaat samen met veel emoties. Er moeten immers veel afspraken gemaakt worden. Om tot die afspraken te komen dien je elkaar te respecteren en accepteren als ex-partner, dus ook elkaars mening.

Er zijn ook veel zaken die geregeld moeten worden, zoals de verdeling van boedel en financiële zaken. De woning en de hypotheek, maar ook de zorgverdeling van de kinderen en de partneralimentatie. Hier komt veel stress en emotie bij kijken.

Een scheiding kan ingewikkeld zijn. En iedere scheiding is weer anders. Hier helpen we jullie bij en geven jullie de ruimte om jullie relatie d.m.v. het scheidingstraject goed af te ronden. In de toekomst zullen de wolken verdwijnen en lacht het leven jou weer toe.

Hoe verloopt een scheiding

  1. Een advocaat dient namens jullie (of een van jullie) een verzoekschrift in bij de rechter.
  2. Naast dat verzoekschrift dienen jullie ook een echtscheiding convenant in en een ouderschapsplan als jullie minderjarige kinderen hebben.
  3. De rechter beoordeelt jullie verzoek en doet uitspraak.
  4. De scheiding word ingeschreven bij de burgelijke stand van de gemeente.
  5. Vanaf dat moment zijn jullie officieel gescheiden.

Adres

August Vördingstraat 20
7558 AH Hengelo
+31 62 1981 800
Hallo@scheidingprofessor.nl